Inzender: Arnold Tak   

Gegevens: Rivieroever met links toegang tot brug en rechts hotel De Nederlanden (De Nederlander?), niet gelopen.

Datering: ± 1925   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 oktober 2002


 Reacties op Zoekplaatje 189 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Vreeland

Wim de Koning Gans (): Norman Visser heeft mij nog een paar afbeeldingen van hotel De Nederlanden in Vreeland gestuurd waarop de situatie met het fietsenhek, de plantenbakken en het brughek treffend overeenkomt met die op het zoekplaatje. Op de site van KlmAerocarto (link werkt niet meer - redactie) vond ik onderstaande luchtfoto waarop aan de bovenkant het hotel De Nederlanden te zien is en aan de onderkant de huizen die op de kaart van Arnold Tak staan. Kortom, het bewijs is geleverd. Bedankt Norman.


Zondag 20-10-2002 12:39:03Visser (Leeuwarden): Goedendag Wim,

Ik las de reactie op de site en ik kan het volgende toevoegen. De rivier heeft wel een soort van kromming (te zien op deze volgende link van het hotel) http://www.nederlanden.nl/route.html
Ik heb ook even een plaatje ge-upload op mijn homepage van een sataliet programma. http://www.chello.nl/~n.m.visser/vreeland.jpg (werkt niet meer - redactie)
Het plaatje is ongeveer gemaakt met wat je op de oude foto ziet. Op de oude foto staat ook een brugleuning waarschijnlijk van de dubbele klapbrug. De 2e brug van de snelweg naar Haarlem was er vroeger natuurlijk nog niet. Er is wel een soort van kromming zichtbaar in de vecht.

Met vriendelijke groeten,
Norman.
Woensdag 16-10-2002 18:00:54Wim de Koning Gans (): Ik heb even luchtfoto's van Vreeland opgezocht op de site van KLM Aerocarto, maar het slingerende karakter van de rivier zie ik daar niet op. En de pandjes aan de overkant lijken ook niet. Misschien zien we op deze foto wel een driesprong van waterwegen.
Woensdag 16-10-2002 17:27:28Visser (Leeuwarden): Correctie. De plaats moet natuurlijk Vreeland aan de vecht zijn.
Woensdag 16-10-2002 15:33:54Visser (Leeuwarden): Waarschijnlijk is dit een opname van de plaats Vreewijk aan de vecht nabij Utrecht. Het hotel de Nederlanden bestaat nog steeds.
Woensdag 16-10-2002 15:29:58Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.