Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Straatwand met erkers en balcons, ovale straatnaambordjes, links nr. 72 en rechts 80, niet gelopen.

Datering: ± 1920   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

De onderste foto van de Burgem. Meineszlaan hoek De Jagerstraat te Rotterdam werd door Arnold Tak ingezonden als bewijs van de juistheid van de oplossing

Geplaatst: 15 oktober 2002


 Reacties op Zoekplaatje 187 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Rotterdam

Peter van Loo (Sommelsdijk): Volgens mij is het pand op de hoek van de Burg. Meineszlaan de oude drogisterij van "Kouwenhoven", gerund door de familie Herstel.
Maandag 1-11-2004 16:21:26Arnold Tak (Waddinxveen): Wat ben ik blij! Kees heeft helemaal gelijk met zijn oplossing. En dan nog Rotterdam-West ook, de wijk waarop het accent in mijn verzameling ligt. Ik heb de kaart alweer een paar jaar in mijn bezit, wist 100% zeker dat het Rotterdam was, maar zocht het steeds in de verkeerde richting. En dan te bedenken dat ik er 56 1/2 jaar vlakbij ben geboren. Zo zie je maar weer .....
Ik typ dit natuurlijk wel met het schaamrood op de kaken, maar bevind mij in goed gezelschap, want een aantal andere doorgewinterde Rotterdam-verzamelaars wisten er ook geen soep van te koken. En dan te bedenken dat ik een prachtige fotokaart heb van de naastgelegen panden. De getoonde panden bevinden zich aan de zuidzijde van de laan tussen de Van der Palmstraat en de De Jagerstraat.
Ik zal een bewijskaart separaat inzenden. Ik dank Kees nogmaals hartelijk. Hij realiseert zich denk ik niet wat hij hiermee bij me heeft losgemaakt.
Vrijdag 8-10-2004 19:12:00Kees (Rotterdam): De conclusie van Martin Snuverink dat dit in Rotterdam moet zijn is juist, want deze panden, welke zijn gebouwd in 1910, staan in de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Ik woon een aantal panden verder naar links. Deze foto moet uit de vroege jaren '20 dateren, want toen zijn de kastanjebomen die in de laan staan zover ik weet aangeplant. Deze bomen steken nu ver boven de daken uit.
De muurtjes bovenaan de gevels en de sierhekken daartussen zijn verwijderd. Waar ik van sta te kijken dat de panden origineel andere voordeuren en andere glas-in-lood ramen hadden, deze moeten al zeer lang geleden zijn vervangen want ze maken een vooroorlogse indruk.

Als iemand een oude foto/ansichtkaart heeft van het stukje Meineszlaan dat dat zich links van deze panden bevindt, dan houd ik me aanbevolen!
Vrijdag 8-10-2004 09:48:55Martin Snuverink (Voorburg): Voor zover ik weet hebben alleen Den Haag (met Voorburg, niet Rijswijk) en Rotterdam de even huisnummers aan de linkerzijde van de straat. Daaruit concludeer ik dat dit Rotterdam moet zijn. Met Rotterdam ben ik onvoldoende bekend om de locatie verder te traceren.
Vrijdag 12-9-2003 15:32:09Martin Snuverink (Voorburg): Typisch geen Haagse bouw. Maar in welke andere stad zijn de even huisnummers links?
Woensdag 27-8-2003 02:24:33GabriŽl Snuverink (): In bovenstaande gegevens staat 'ovale straatnaambordjes'. Echter, ik kan die op de foto nergens terugvinden. Overigens staan er wel kinderen voor het raam van het linker balkon.
Donderdag 19-6-2003 01:09:52Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.