Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Woonblokken met bruggetjes langs sloot (niet verzonden).

Datering: ± 1925   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 oktober 2002


 Reacties op Zoekplaatje 185 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Hoeksekade in Bergschenhoek

Arnold Tak (Waddinxveen): vandaag ontving ik onderstaande mail:

Beste Arnold,

Hierbij stuur ik je de oude foto die op
http://www.zoekplaatjes.nl/150/185A.html staat, met een foto die ik recent heb genomen. Het gaat om de Hoeksekade in Bergschenhoek (vlakbij Rotterdam).

Groeten,
Dirk Burgstad

vanzelfsprekend dank ik Dirk hartelijk voor zijn reactie, oplossing en bewijsopname, die ik separaat heb doorgezonden aan ZP.


Bewijsfoto ingestuurd door Arnold Tak - red.

Zaterdag 14-6-2008 20:53:39Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Als oudinwoner van Dordrecht kan ik me indenken dat Frans deze mogelijkheid ziet. In Dordrecht zijn veel buurten die van die benauwd gebouwde bovenverdiepingen hebben, met de kap vlak boven de etageramen. Dit tafereel doet, zoals Frans ook stelt met Kromme Zandweg, heel Dubbeldams aan. Maar aan de Kromme Zandweg staan thans vrijstaande woningen.
Dinsdag 21-8-2007 23:29:52Frans de Wit (Dordrecht): De vroegere kromme zandweg in Dordrecht?
Dinsdag 31-7-2007 22:03:10Marin Snuverink (Voorburg): De waterspiegel in de sloot die de huizen van de weg scheidt is relatief laag. Dit betekent dat we niet in een veenweidegebied zitten (zoals Bergambacht, Berkenwoude), maar dat we moeten zoeken in een droogmakerij met kleibodem. Op de zandgronden lijkt me niet aannemelijk. Hoewel de zon niet duidelijks schijnt, staan de huizen vermoedelijk toch met hun voorgevels op het westen. Zonwering ontbreekt, behalve bij de eerste woning van het tweede blok. Gezien de openstaande slaapkamerramen is de foto vermoedelijk in de ochtend genomen. De huizen dateren uit de jaren 1920 en zijn van een zeer bedenkelijke architectuur.
Hopelijk helpt dit verder zoeken.
Maandag 31-10-2005 21:37:27Liewe Damminga (Werkendam): De aanwijzing Bergambacht bracht mij op de gedachte: zou best eens de straat langs de watertoren kunnen zijn. Helaas lijkt de situatie nu niet op die van de foto. Dat betekent dat alles is gesloopt, terwijl oudere bebouwing is blijven staan of dat het daar niet is.
Maandag 19-9-2005 22:30:07dick zweers (bergeijk): Een deel van dit traject ken ik ook vanuit de trein. Bij Rheden, gaand naar Zutphen zie je iets dergelijks aan je rechterhand voorbijglijden. Ik meen me te herinneren dat daar een spoorsloot ligt (of lag), als gebruikelijk tussen het spoor en de weg. Zo'n brede sloot aan de andere kant van de weg .....? Misschien beter om het idee van een spoorlijn los te laten en wat meer aan het (Zuid-?) Hollandse gaan denken.
Dinsdag 19-7-2005 12:35:58simon claessen (Amsterdam): Hmm, dit komt me bekend voor. ik heb zo'n jaar of 10 geleden vaak op en neer gereisd van Zutphen naar Sittard en dit rijtje heb ik toen vaak langs het spoor zien staan. Alleen is volgens mij inmiddels het slootje gedempt. Dat traject reed ik via den Bosch. Oss?
Vrijdag 23-4-2004 21:40:45Marcel Tossings (): Doet mij sterk denken aan een situatie in een van de dorpen in de Krimpenerwaard. Bergambacht,Berkenwoude o.i.d.
Woensdag 10-12-2003 09:08:54  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):