Inzender: Arnold Tak    

Gegevens: Rechthoekig huisnummerbordje nr. 7 (het volgende is 9), 'Amsterdamse School' huizen met erkers en verspringend metselwerk, op de achterkant met potlood 'Hilversum??' Niet verzonden, grotere stad. Achter de kinderen een muurtje dat schuin van de huizen wegloopt.

Datering: ± 1920   Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 oktober 2002


 Reacties op Zoekplaatje 183 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Amsterdam

Lucas Romviel (Amsterdam): Inderdaad is dit de ¨Cornelis Springerstraat¨, zoals al eerder was geconcludeerd. Ik woon er zelf inmiddels alweer 15 jaar met veel plezier. Helaas zijn de prachtige voortuintjes met buksushagen verwijderd na de grote renovatie. Noot: Deze foto moet na 1925 zijn gemaakt, want de huizen zijn toen pas gebouwd.
Maandag 12-7-2004 18:41:05



E. Wartenbergh (Amsterdam): dhr. Snuverink heeft gelijk, dit is de Cornelis Springerstraat in Amsterdam. Ik woon momenteel in deze straat, die na grondige renovaties er heel anders uit ziet, maar nog steeds een van de knuste straatjes van de Pijp is.
Dinsdag 12-8-2003 23:39:59



Gabriël Snuverink (): Deze foto is genomen in de Cornelis Springerstraat in het 'nieuwe' deel van de Amsterdamse Pijp. De Cornelis Springerstraat is gesitueerd tussen de Talmastraat en de David Bresstraat.

De beeldbank van het gemeentearchief bracht mij op het juiste spoor. Hier is de foto te downloaden. Hoewel dit een hoger huisnummer is, zijn er een hoop gelijkenissen. Het metselverband onder het raam, het muurtje op de stoep voor de gevel de vorm van de erkers zijn enkele zaken die identiek zijn aan bovenstaande foto.
Ik ben 100 procent zeker van mijn zaak, aangezien ik zojuist poolshoogte ben gaan nemen en bleek dat ook het pand op nummer 7 nog intact was.


Woensdag 18-6-2003 14:25:18



Jan Dekker (Haarlem): Amsterdam lijkt me zeer aannemelijk. Eerder al dacht ik bij het zien van deze foto aan de omgeving van het Roelof Hartplein; de architectuur lijkt op die in de Harmoniehof. Ook in het gebied tussen het Amsterdams Lyceum en de Amstelveenseweg zijn meerdere complexen met een dergelijke architectuur.
Dinsdag 17-6-2003 13:55:58



Dennis de Waart (Heemskerk): Misschien een aanwijzing: de lantaarnpaal uiterst rechts op de foto, blijkt na de vergroting te hebben bekeken, het model 1867 of Haagse paal uit Amsterdam te zijn, veelvuldig in Amsterdam toegepast sinds 1867. Zie: www.kroonlantaarn.nl, lantaarnpalen.
Zondag 17-11-2002 19:40:33



Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.