Eigenaar: F.M. Sieval  

Gegevens: Rangeerterrein met aanliggende (stations)gebouwen. Links op de achtergrond een molen. Achterop: ‘Mobilisatie Augustus 1914’. Stempel van ‘kunstfotograaf’ Steenmeijer uit Winterswijk. Uiterlijk kenmerk: zilveren.

Datering: augustus 1914   Formaat: 17 x 23 cm (op karton geplakt)    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 17 april 2002


 Reacties op Zoekplaatje 168 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Winterswijk

Carl Mller (Winterswijk): Komt allen eens naar Winterswijk er is een spoorweginteresseclub die het
complete emplacement hebben nagebouwd welke is gevestigd in het oude GOLS
station aan de Houtladingstraat te Winterswijk ook veel ansichtkaarten en foto
materiaal de moeite van een bezoek meer dan waard
Donderdag 30-1-2003 21:03:29steenmeijer (Eastbourne, Engeland): De foto is waarschijnlijk gemaakt door mijn oom Wilhelmus Gerardus Steenmeijer die toen in de Achterhoek woonde. Er zijn ook nog twee kinderen van hem in leven.
Zaterdag 19-10-2002 23:02:37hans wiggers (winterswijk): Beste Erwin,

Heel leuk die foto van het spooremplacement van Winterswijk.
Ik zoek al een tijdje een foto van de Misterweg (omstreeks 1960-1965), omdat dat mijn geboorte omgeving was. Ben geboren in 1954, en heb daar als kind heel
veel gespeeld, ook een foto van de houtlading, met het overlaadstation voor varkens en andere goederen, kan ik nergens vinden. Wel n foto, maar die was echt onduidelijk, wat ik erg jammer vond, heb al in de bieb gekeken in het archief maar niets uit die buurt.
Ik hoop dat ik nog eens wat vind van die omgeving (Misterweg, vanaf de spoorovergang richting Aalten), en de houtlading met daarop het overlaadstation met Johanna Nijenhuis.

Groetjes Hans Wiggers
Tel: 0543530599 na 18.00 uur.

Dinsdag 25-6-2002 20:21:32Erwin Esselink (Delft): Dit is het spoorwegemplacement van Winterswijk, destijds een belangrijk knooppunt in het goederen- en personenvervoer. Vijf spoorlijnen kwamen hier samen. Twee ervan gingen naar Borken en Bocholt in Duitsland, de overige naar Neede, Zutphen en Arnhem. Alleen de lijnen naar Arnhem en Zutphen zijn nu nog in gebruik. De foto is genomen vanuit de richting Duitse grens. In de verte is rechts van het midden het nog bestaande station van Winterswijk te zien. De molen links op de achtergrond is de koren- en zaagmolen 'Fortuna' van Heusinkveld aan de Misterweg, die in 1919 afbrandde.
Dinsdag 23-4-2002 12:32:21Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.