Eigenaar: Edwin Jansen    

Gegevens: Volgens handgeschreven text zou het Brummen moeten zijn, maar dat klopt niet volgens een verzamelaar die Brummen verzamelt. Misschien omgeving Brummen?

Datering: ± 1960   Formaat: 8,5 x 13,5 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 20 maart 2002


 Reacties op Zoekplaatje 157 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!


Nunspeet

Otto Ottens (Nunspeet): Bij toeval kwam ik terecht op deze site. Met belangstelling de foto bekeken (plaatje 157). Vooraan staat inderdaad het huis van bakker Wajer, afgebroken rond 1980(?). Daarachter staat een pand met pyramidevormig dak met bovenop een schoorsteen. Dit is inderdaad het pand van electricien O. Ottens, zoals R. F. Hardorff zegt. Dat pand is in opdracht van J. Blonk te Zoetermeer (schoonvader van O. Ottens) begin 1936 gebouwd. Nu woon ik in dat huis want de genoemde O. Ottens is mijn grootvader en J. Blonk mijn overgrootvader. Rond 1978 is het gehele pand verbouwd en gerenoveerd. zodoende is oa. de schoorsteen niet meer aanwezig. Het pand is nu deels kantoor, verhuurd aan Startravel reisbureau. Een ander deel van het pand is verhuurd aan de electriciŽn K. Hofman. Op de achergrond staat de toren van de Nederlands Hervormde Dorpskerk van Nunspeet. Op de voorgrond is een nog eenvoudige Ds. Martiniuslaan te zien ( richting centrum, "het dorp") met een hek en weiland! Dit is nu geheel bebouwd met woonhuizen.
Woensdag 5-5-2004 14:27:57R.F. Hardorff (Nunspeet): In het huis op de voorgrond was de bakkerij van dhr. H.Wajer gevestigd.
In het grote huis daar naast was een installatie en electriciteitsbedrijf gevestigd.
van dhr.O.Ottens.
De foto is genomen rond 1952 van af de hoek brinkersweg Whemelaan.
Zondag 12-1-2003 11:19:01Redactie (): Gezien de foto van de Hervormde kerk van Nunspeet op hervormdnunspeet.nl (zie de link hierboven) lijkt mij duidelijk dat dit Nunspeet is.

Wim de Koning Gans
Website: http://www.hervormdnunspeet.nl/
Woensdag 24-7-2002 20:01:33W.D. van den Top (Vierhouten): Hallo,
Helemaal zeker ben ik niet, maar volgens mij komt deze ansicht uit Nunspeet (Veluwe). De foto zou dan genomen moeten zijn vanaf de Whemelaan in de richting van het dorpscentrum.

m.vr.gr.

W.D. van den Top
Maandag 22-7-2002 18:28:04Dit zoekplaatje is opgelost. U kunt hier niet meer reageren. Heeft u een dringende mededeling, ga dan naar de pagina 'contact'. Vermeld a.u.b. het nummer van het zoekplaatje.