Zoekplaatje 1480 

Inzender: Sander van Wijngaarden 

Gegevens: Vleeschhouwerij en spekslagerij R. Verhagen. Mogelijk zoeken in Dinteloord/Hoekschewaard?

Datering: circa 1920    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 22 september 2012


 Reacties op Zoekplaatje 1480 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Oost Voorstraat in Dinteloord

Redactie (): Bij de slagerij van Rokus Verhagen aan de Oost Voorstraat in Dinteloord moet links van de voordeur een raam toegevoegd zijn. De overeenkomende details, met name het uitzwenken van de gevel, overtuigen mij dat dit de Oost Voorstraat in Dinteloord is. Omdat de advertentie op Marktplaats een beperkte levensduur heeft, plaats ik de Nauta-kaart hierbij. Proficiat Theo!
Zaterdag 22-9-2012 14:49:05


Prentbriefkaart van Nauta ca. 1900 - red.Theo van Gijlswijk (De Zilk): Op marktplaats staat te koop de naar mijn mening zelfde foto van de Oost Voorstraat welke in Dinteloord in oude ansichten dl.1 bedoeld wordt.
Hierop zien we rechts de slagerij van Rokus Verhagen. Het heeft veel overeenkomsten met het Zoekplaatje. Onder andere de raamluiken en de bel op de linkerdeurstijl. Ik mis echter het linker raamkozijn, dat kan echter later zijn aangebracht. Wat ook opvalt op het zoekplaatje is linksboven op zoekplaatje de aansluiting met het pand links. Het stucwerk loop naar boven naar links weg. Dat is ook op de foto van Marktplaats te zien, zowel links en rechts loopt de muur iets uit voordat het overgaat in de puntgevel.
Website: http://verzamelen.marktplaats.nl/ansichtkaarten-ne [...]
Zaterdag 22-9-2012 14:23:58Theo van Gijlswijk (De Zilk): Slager Rokus Verhagen had in Dinteloord een zaakk aan de Oostvoorstraat.
Dinteloord in oude ansichten deel 1. foto 18 heeft het volgende onderschrift:
18. Het andere gedeelte van de Oost Voorstraat in 1905, gezien vanaf het Zuideinde. Rechts heeft slager Rokus Verhagen juist een voet vlees buiten gehangen. Halverwege de straat kunt u nog juist de wagenrnakerij van Radewalt ontwaren.


Website: http://www.europese-bibliotheek.nl/nl/antiquariaat [...]
Zaterdag 22-9-2012 12:55:46  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):