Zoekplaatje 1460 

Inzender: Sander van Wijngaarden     Beschikbaarheid: blijft in mijn eigen verzameling 

Gegevens: Fotograaf uit Baarn, op gevel Villa Jojo.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 1 september 2012


 Reacties op Zoekplaatje 1460 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Berkenweg 4, Baarn

Redactie (): Bij deze foto knaagde al een tijdje het gevoel dat ik te streng heb geoordeeld. Gelukkig kreeg ik onlangs van Jan Jacob Hoefnagel het volgende bericht binnen:
"ik ben zo vrij geweest me even op 1460 te storten, met bijgaand resultaat, zie bijlage,
Ik denk niet dat de voorgevel rigoureus verbouwd is, maar dat de hoek waarvanuit we kijken, en de slechte basis van Streetview wat verwarring geeft. De onderzijde van de ramen is wat opgetrokken (radiatoren?) verder is de belijning exact gelijk.
Hoop de oplossing hiermee te staven. Hgr! Jan Jacob Hoefnagel (Balk)".
Hierdoor is mijn twijfel volledig weggenomen. Dank aan Jan Jacob voor de bewijsvoering en uiteraard hulde aan oplosser Chris Triep!
Woensdag 26-12-2012 22:43:53


Fotomontage ingestuurd door Jan Jacob Hoefnagel - red.Redactie (): Ook ik heb twijfel over de match. Ik voeg hier een montage bij die ik heb gemaakt door het huis van het zoekplaatje te plakken op een schermprint van Berkenweg 4 in Baarn, met dezelfde maat. Daar heb ik stukken uitgeknipt. De gaten van de ramen op de verdieping van het huis van het zoekplaatje komen niet overeen met de plaats van de ramen nu. Dat sluit niet uit dat Chris toch goed zit, maar de voorgevel moet dan rigoureus verbouwd zijn.
Zondag 25-11-2012 13:18:49van wijngaarden (haarlem ): Martin , ik ben met je eens dat er nog gezocht kan worden waar het weggetje rechts langs het huis toe leid ..echter een pand naar rechts en er loopt een straat .dat kan de jonge versie zijn van dit weggetje .Ik zie een aaneen stapeling van overeenkomsten van maten .hoogte knik dak tov van bovenkant bovenramen , breedte boven ramen zelfde , hoogte nok tov van bovenkant ramen zelfde, afstand bovenkant onderramen tov bovenramen..ik heb zelfs geen maat afwijkingen gevonden behalve dat de openslaande duren iets breder zijn .De positionering tov van de hoofdweg vind ik ook een opvallende detail .martin noemt zelf het uitzondelijk ,,scheef,, staan van de onder en boven ramen t.o.v elkaar ,,dit zie je zelden .we hebben natuurlijk ook deze villa(huisje )gevonden met zijn naam .Ik zie nog steeds geen niet het verschil welke martin ziet ..maar dat kan aan mij liggen ..
Zondag 25-11-2012 12:36:12Martin Snuverink (Voorburg): Toch heb ik mijn twijfels. Om die weg te nemen is een verklaring nodig.
Het linker bovenvenster staat in beide gevallen iets naar rechts verschoven ten opzichte van de het benedenvenster eronder (nu openslaande deuren). Een mooie detailovereenkomst!
Maar de bovenvensters zijn op het zp een stuk hoger dan bij Berkenweg 4. Dit lijkt me niet te verklaren door een verbouwing, want dan kom je volgens mij met de maten niet uit. Let hierbij op de afstand tuss raambovendorpel en het niveau van de knik in het het mansardedak.
Graag een 2nd opinion.
Zondag 25-11-2012 11:32:32wijngaarden (haarlem ): Mooie vondst en lijkt mij helemaal te kloppen ...luikje,s weg , nieuwe erker en klaar
Zondag 25-11-2012 11:03:21Chris Triep (Den Haag): In De Gooi- en Eemlander van 24-09-1919 http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A011167430%3Ampeg21%3Ap006%3Aa0096 wordt de verkoop van o.a. de villa Jojo, staande aan de Dalweg, hoek Verlengde Dalweg, plaatselijk gemerkt 4, aangekodigd. De Verlengde Dalweg is nu de Berkenweg. Wanneer je via Streetview naar Berkenweg 4 3741BX Baarn gaat zie je een huis dat qua kapconstructie en positie van de ramen en openslaande deuren (hier erker) overeenkomsten vertoont met het ZP.
Zondag 25-11-2012 10:37:00  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):