Zoekplaatje 1439 

Inzender: Sander van Wijngaarden 

Gegevens: Fotokaart van fotograaf Haalman uit noordnederland pand in aanbouw winkel / station ?

Datering: ?    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 30 juni 2012


 Reacties op Zoekplaatje 1439 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Provincialeweg (10?), Heiligerlee

Martin Snuverink (Voorburg): Wat een leuke en verrassende vondst!
het huis staat verscholen tussen het groen en is met streetview moeilijk waarneembaar, maar me de link is toch een van die unieke vensters met boog herkenbaar.
Website: http://goo.gl/maps/wqRJ9 [...]
Zaterdag 7-12-2013 16:56:45



Jan Smook (Groningen): Dit is het huis van mijn overgrootouders, Lambertus van der Laan en Albertje Ploeger. Het staat er nog steeds, in Heiligerlee, aan een zijtak van de Provincialeweg (die op de foto links te herkennen is), pal ten westen van het monument. Intussen verscholen in het groen.
Gebouwd in het begin van de jaren '20 als een combinatie van woonhuis en wachtruimte voor de tram van de Stoomtramweg-Maatschappij Oostelijk Groningen (kortweg de O.G., het trammetje werd door de bewoners liefkozend Ol' Graitje - Oud Grietje genoemd). Je kon er ook het een en ander nuttigen. Bekend terrein voor Lambertus, want hij had eerder een café aan de overkant van het monument.
Mijn overgrootouders poseren ook op de foto, in het midden voor het raam. Lambertus met zonnehoed, naast hem dochter Klasina (mijn oma)en zijn vrouw Albertje. Hij heeft er niet zo heel lang van kunnen genieten, want in 1928 overleed hij op relatief jonge leeftijd. En of het zo moest zijn, rond die tijd verdween de tram ook uit het straatbeeld.
Een hele mooie foto vind ik van een heel bijzonder type huis.

Website: http://goo.gl/maps/xhv5k [...]
Zaterdag 7-12-2013 14:24:43



Ineke van den Broek (Garderen): Sinds kort kijk ik hier af en toe op de site. Deze foto sprong eruit omdat ik er iets in dacht te herkennen (wat niet klopte). maar wat me wél duidelijk lijkt is dat het een renovatie betreft; een opknapwerkzaamheid aan een al oud pand. Dit vanwege de opmerkingen over nieuwbouw en andere opmerkingen.
Vrijdag 3-5-2013 23:00:05



Ingrid Evers (Maastricht): Het kan ook een villa met panoramavensters zijn. Het is duidelijk dat de begane grond wat hoger ligt: trappen rechts naar de voordeur (?), idem links, en vrij hoge kelderramen. Niet helemaal in the middle of nowhere, want rechtsachter wordt nog gebouwd aan een kleiner pand (zie dak); tussen beide een lage afscheiding in de vorm van een muurtje.
Maandag 2-7-2012 23:22:43



rob wagenaar (Zeist): Volgens de gegevens is dit een pand in aanbouw. De foto is nogal verweerd, dat kan misleidend zijn, maar het huis maakt toch ook een verweerde indruk.
Zondag 1-7-2012 15:19:26



Peter Heuseveldt (Helmond): Een winkel lijkt me ook onwaarschijnlijk, want de ramen zitten veel te hoog om als etalage te kunnen dienen. Bovendien kan ik me niet voorstellen dat men ergens "in the middle of nowhere", buiten de bebouwde kom, een kapitaal vrijstaand pand bouwt om als winkel te gaan fungeren. Winkels zaten in die tijd voornamelijk in de dorpskernen of stadscentra, daarbuiten had je hooguit een keuterig kruidenierswinkeltje in de voorkamer van een huisje o.i.d.

Zou dit niet gewoon een woonhuis kunnen zijn?
Zondag 1-7-2012 15:10:16



Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Ik herken dit gebouw niet als een Nederlands stationsgebouw, en ook niet als een bijgebouw ervan.
Zaterdag 30-6-2012 13:27:00



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):