Zoekplaatje 1420 

Inzender: Dennis de Waart 

Gegevens: Niet gelopen fotokaart van Citroëngarage. Op de gevel in smeedijzer de tekst: Garage F...... De naam gaat schuil achter de Shell benzinepomp. De auto in de showroom en de motorfiets hebben het kenteken G van Noord-Holland. Uit de spiegeling van de ruit van de showroom blijkt dat er tegenover de garage een kas ligt voor glastuinbouw. Op de achterzijde van de kaart de tekst: Voor Eele, 21 april 1929.

Datering: precies 1929    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 9 juni 2012


 Reacties op Zoekplaatje 1420 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Garage Frisia aan de Vondellaan in Beverwijk

Dennis de Waart (Heemskerk): Mijn grote dank voor deze mooie oplossing. Via het in mijn bezit zijnde adresboek automobiel- en motorwezen, 10e jaargang 1930, kwam ik ook een fa. Franck in Wijk aan Zee en fa. Faber in Beverwijk tegen, maar kon dat absoluut niet matchen met dit zoekplaatje. Het leuke is dat ik er slechts enkele kilometers vandaan woon. Ik zou het nooit hebben herkend. Ik kwam pas na afbraak van het perceel in de IJmond te wonen.
Zondag 1-7-2012 22:32:44



Rien Roodzant (Uitgeest): Ja Fons, omdat jij Beverwijk noemde ging er bij mij een radertje werken. Ik herinnerde mij toen dat ik in een boekwerkje over Beverwijk een dergelijke garage gezien had. Boekwerk opgezocht en garage gevonden. Na Frisia was het bedrijf van Veenstra, daarna van Lent en tot slot Burgering.
In ieder geval bedankt natuurlijk voor het voortouw.Hartelijk groet,
Rien Roodzant
Zondag 1-7-2012 21:30:19



Martin Snuverink (Voorburg): Ik zou zeggen: met dank aan Fons Alkemade voor de voorzet.
Zondag 1-7-2012 20:27:52



Rien Roodzant (): Dit is garage Frisia aan de Vondellaan in Beverwijk. Het laatst was hier Skoda-dealer Henk Burgering gevestigd. Het bedrijf is in 1987 gesloopt vanwege uitbreiding van het Rode Kruis Ziekenhuis.(foto's verzonden aan Wim)
Zondag 1-7-2012 19:51:11




Bewijsfoto's ingestuurd door Rien Roodzant - red.



Fons Alkemade (Haarlem): Ik ben al jaren bezig met een database van alle autobedrijven die in ons land voor 1940 hebben bestaan. Daarin kan ik eenvoudig zoeken op merk (Citroën) of op firmanamen die met een F beginnen, maar het lukt me toch niet echt om bij de afgebeelde garage iets te vinden waarvan ik vrij zeker ben dat het klopt. Ik kom voorlopig uit op de firma Franck in Wijk aan Zee en de firma Faber in Beverwijk. Maar het kan net zo goed om een heel andere firma gaan.
Zaterdag 30-6-2012 22:46:41



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):