Zoekplaatje 1377 

Inzender: Gé Jonkers 

Gegevens: Vrij recent gepote bomen zie steunstokken volgens mij is het woningblok ook vrij nieuw nummers wit met zwarte cijfers helaas niet leesbaar. Hoekje is eraf gebroken maar kan gerestaureerd worden. Komt uit authentieke collectie uit Rotterdam.

Datering: circa 1915    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 18 februari 2012


 Reacties op Zoekplaatje 1377 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Schonebergerweg 47-55, Rotterdam

Arnold Tak (Waddinxveen): Martin, mijn compliment. Natuurlijk had ik me gisteren ook ingespannen om de kaart op te lossen. Ik had Gé Jonkers zelfs gisteren al gemaild dat het een straat in het Nieuwe Westen was en ben zelf ook met google.maps door die straat gegaan. Maar jij kunt beter kijken dan ik. Gelukkig liet mijn gevoel me niet in de steek. Ik maak weer een diepe buiging voor je, Martin.
Zondag 19-2-2012 12:14:04



Redactie (): Goed gevonden Martin! Hierbij het streetviewbeeld.
Website: http://maps.google.nl/maps?q=Schonebergerweg+47,+R [...]
Zondag 19-2-2012 08:45:57



Martin Snuverink (Voorburg): Rotterdam-West. Dit zijn de huizen Schonebergerweg 47 (rechts) t/m 55 (oude nummering, toevoegingen weggelaten). Behalve 47 zijn de maisonnettes tot appartementen misbouwd en dragen de nummers 49 - 57. Het middelste van de vijf panden (51) is van gele baksteen; hiervan is de puntgevel gesloopt. De beeldbank Rotterdam (GAR), Fotovanrotterdam.nl (Jan Roovers) en Groeten uit Rotterdam-West (van Arnoud Voet en Arnold Tak) geven helaas geen beelden. U moet u behelpen met streetview.
Ik heb dit gevonden door op de topokaart van 1920 te kijken welke geschikte straten in Rotterdam-West geen middennaald en wel bomen hadden. Streetview deed de rest.
Zondag 19-2-2012 00:20:25



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):