Zoekplaatje 1317 

Inzender: Ria Nissen 

Gegevens: Helaas geen aanknopingspunten. Het enige wellicht het torentje op de achtergrond. Denk dat het ergens in Brabant moet zijn.

Datering: circa 1910    Formaat: niet opgegeven    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 5 november 2011


 Reacties op Zoekplaatje 1317 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Langeweg, Anna Jacobapolder

Ria Nissen (): Prachtig dat dit zoekplaatje weer is opgelost. Heel hartelijk dank aan de inzenders.
Ria Nissen
Vrijdag 11-11-2011 11:53:06Marinus van Dintel (Middelburg): Martin zat in de goede hoek. De afgebeelde straat is de Langeweg in Anna Jacobapolder. Op de achtergrond inderdaad een gereformeerde kerk. Op de Beeldbank Zeeland zijn diverse afbeeldingen van de Langeweg te vinden, zie o.a. de ansichtkaart op onderstaande link.

Website: http://beeldbank.zeeuwsebibliotheek.nl/component/o [...]
Woensdag 9-11-2011 21:09:37Martin Snuverink (Voorburg): Vermoedelijk onafhankelijkheidsfeesten in 1913. Opvallend is dat mannen wl en vrouwen geen hoofddeksel dragen.
Het maar wat aftasten, maar ik vind het plaatje eerder Zeeuws aandoen. De huizen met de schoorsteen op de punt(zij)gevels zijn erg Zeeuws, maar komen ook voor in de zeekleigebieden van Noord-Brabant. Veelal langsgevels. De vrouw rechts op de voorgrond met opgekapt zwart haar doet me ook aan Zeeland denken, waar opvallend veel zwartharigen voorkomen.
Het torentje is waarschijnlijk van een gereformeerd kerkje. De straat is vrij breed en zou wel eens een Voorstraat kunnen zijn.
Zondag 6-11-2011 14:04:15  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
Wat is woord n in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):