Zoekplaatje 1309 

Inzender: Sander van Wijngaarden 

Gegevens: Twee dames in bont aan een kanaal.

Datering: ca. 1930?    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 15 oktober 2011


 Reacties op Zoekplaatje 1309 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Oude Hoofdvaartsweg, Assen

Sicco Fockens (Blijham): Ik loop al jaren rond met de gedachte om eens met dit plaatje op zak langs de vaarten van Assen naar Appelscha te lopen, maar even op streetview de Oude Hoofdvaartsweg in Assen bekijken blijkt de oplossing ook op te leveren:
Website: https://goo.gl/maps/E1sGDEpRpsb6sjMG7 [...]
Maandag 2-9-2019 13:58:07G.H. Woortman (OOSTERHOUT NB): Zou het ook de Dedemsvaart kunnen zijn?
Donderdag 8-8-2013 15:09:16N. Vos (Zwolle): Reactie n.a.v. de inzending van J. Schuurman. Toen ik deze foto in 2011 zag was mijn eerste reactie, de Drentsche Hoofdvaart of Smildervaart.Vroeger vaak langs gereden.
Toen wel even gezocht met streetview.

Woensdag 7-8-2013 17:57:42J. Schuurman (Wildervank): Als Groninger Veenkoloniaal en architect kan ik stellen dat dit vrijwel zeker niet in de Groninger Veenkolonien is. Vlechtwerkachtige versieringen woning links komen daar niet voor net zo min als dakoverstekken voorgevel woning rechts. Ook stijl rentenierswoning in het midden is hier a-typisch. Voor wat betreft de inspringing (in Groningen spreekt men van 'krimp'); deze komen overal voor waar vanuit Groningen het in oorsprong Duitse boerderijtype: Oldambsterboerderij is geintroduceerd, door verdertrekkende ervaren ontginners. Dus ook in zuid en zuid-oost Drenthe, in Smilde en ontginningen Drents -Friese veengebied, Friese wouden, en in Overijssel in de omgeving van Dedemsvaart, Hardenberg, Vriesenveen en Nieuw-Leusen. Gezien de eerder genoemde detailleringen en aanvullende stijlkenmerken denk ik in de richting van een kanaal in de aangegeven Overijsselse veenontginningen.
Maandag 22-4-2013 23:41:42Bart Schiphuis (Burgum): Zo te zien lijkt me dit inderdaad Oost-Groninger Veenkoloniën, omgeving Veendam.
Zondag 29-1-2012 14:55:09Martin Snuverink (Voorburg): Te zien aan het linker huis met de typische verbreding met venster en het doorgaande dakvlak is dit vrijwel zeker in de provinice Groningen, aan een van de vele veenkoniale kanalen. Een labyrinth. Iets voor Jacco Pranger! Het lijkt me wel een van de hoofdkanalen en niet een zogenoemde wijk.
Zaterdag 15-10-2011 17:07:50  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):