Zoekplaatje 1272 

Inzender: Eric Eijgelsheim 

Gegevens: Uit fotoalbum W.F. Eijgelsheim (1876-1921), zeepzieder, zie pijlaanduiding, woonachtig ten tijde van overlijden Nieuw Terbregscheweg 110, Terbregge Rotterdam. Bij het kerkachtige gebouw o.a. geestelijken en (zeeuwse) vissers. Mogelijk genomen Hillegersberg, Crooswijk, Terbregge-Rotterdam.

Datering: circa 1915-1920    Formaat: niet opgegeven    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 6 augustus 2011


 Reacties op Zoekplaatje 1272 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Retraitehuis Sint Clemens aan de Kerkstraat in Noordwijkerhout

Eric Eijgelsheim (): Hallo Theo en Martin,
Ik was eerst niet overtuigt n.a.v. de ansichtkaarten op postcardsfrom, maar heb verder gezocht en duidelijker ansichtkaarten gevonden van de tuin en de zijkant en de raampartijen kloppen. Wij zijn ontzettend blij met de informatie, want dachten aan omgeving Roitterdam, zoals ik schreef. I heb ca. 20-25 ansichtkaarten op diverse ansichtkaartensites besteld en het plaatje is rond. Hartelijk bedankt.
Eric
Zondag 7-8-2011 13:47:07



Redactie (): Mooi gevonden! Hierbij de directe link.
Website: http://www.postcardsfrom.nl/ht-docs/viewcard.php?d [...]
Zondag 7-8-2011 09:16:03



Martin Snuverink (Voorburg): Een perfecte voorzet van Theo van Gijlswijk!
Dit is het niet meer bestaande Retraitehuis Sint Clemens aan de Kerkstraat in Noordwijkerhout. Dit is het bisschoppelijk retraitehuis, destijds van het bisdom Haarlem, waartoe Rotterdam voor de stichting van het bisdom Rotterdam behoorde. Hier ben ik zelf rond 1961 met school in retraite geweest. Toen Theo retraitehuis noemde, moest ik meteen hieraan denken.
Zie de link, kaart 149289. De groep mannen bevindt zich aan de rechter zijkant van het hoofdgebouw. Helaas lukt het me niet een directe link te produceren.
Website: http://www.postcardsfrom.nl/ht-docs/postcards.php? [...]
Zondag 7-8-2011 05:25:43



Theo van Gijlswijk (De Zilk): Drie geestelijken met een grote groep mannen. Mogelijk een retraite-groep tijdens de tradionele groepsfoto bij het retraitehuis
Zaterdag 6-8-2011 13:21:05



Eric Eijgelsheim (): Gerard W.A.M. Harmes meldde mij 3 augustus 2011, zijn grootvader te herkennen: Wim Cornelis van Dijk ( kleermakerszit vooraan tweede van rechts met snor ), collectant bij o.a. de Christus Koningkerk te Hillegersberg en de Hildegardiskerk te Rotterdam Noord. De Christus Koningkerk dateert it 1930, dus gezien het overlijdensjaar van Eijgelsheim 1921 kan het die niet zijn. De pastoor van de Hildegardiskerk kent de binnenplaats met de hoek niet. Beide kerken bestaan nog steeds. Misschien toch een aanknopingspunt m.b.t. '' van Dijk '' als collectant en Hillegersberg / Rotterdam Noord.
Zaterdag 6-8-2011 11:48:11



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):