Zoekplaatje 1263 

Inzender: Haags Gemeentearchief     Beschikbaarheid: gaat naar een archief of museum  

Gegevens: Foto van de Voorburgse amateurfotograaf N. de Lange. Van hem zijn foto's bekend uit Den Haag en omgeving maar bijvoorbeeld ook Hoorn en Vlist. Hier vaart een binnenschip langs een kade met bomen (links) en een slingerende oeverlijn (rechts). De oever rechts kent ook wat hoogteverschil. Voorbij het vrijstaande huis links lijkt achter een rij kleinere bomen aaneengesloten bebouwing te staan.

Datering: circa 1965    Formaat: 8 x 13 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 16 juli 2011


 Reacties op Zoekplaatje 1263 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

De Vliet in Rijswijk

A. van den Bos (): Het gebouw op de achtergrond is de silo van Calvé en de schoorsteen is van de Gist en Spiritusfabriek. Links kan men zien dat de weg wordt opgesplits, dat is nog steeds zo. De schoorsteen en de silo bestaan jammer genoeg niet meer.
Zaterdag 6-8-2011 21:26:38


Foto ingestuurd door A. van den Bos - red.Kees Kleijwegt (Rijswijk): Dit is volgens mij de Vliet in Rijswijk richting Delft. Het pand links staat aan de Delftweg 9. Het is een 19e eeuws bedrijfspand met aan de Vlietzijde een woonhuis uit 1908. Zie het boekje W.P.C. Knuttel: Boerderijen en bedrijfsmonumenten in Rijswijk, p.66.
Zaterdag 16-7-2011 13:32:28


Bewijsfoto ingestuurd door Kees Kleijwegt - red.Gerard Nachbar (Almere): Op de achtergrond zie je schoorstenen en een fabriek. Water en weg tussen Rijswijk en Delft?
Zaterdag 16-7-2011 13:30:52  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken. Velden met een * zijn verplicht.   

naam *  e-mailadres *     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen *


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):