Zoekplaatje 1223 

Inzender: Harm Renkema 

Gegevens: Fotokaart met jaren twintig woningen en ovale huisnummers. Waarschijnlijk geen stad Groningen. Voor mij opvallend zijn deze woningen in combinatie met kelderramen. In de stad Groningen ben ik deze kelderramen voor dit type woningen niet tegengekomen.

Datering: niet opgegeven    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 16 april 2011


 Reacties op Zoekplaatje 1223 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!Harm Renkema (Groningen): Hartelijk dank, Martin, Wim en Ruud. Ik heb er heel wat meer tijd aan besteed om vast te stellen dat het niet de stad Groningen is, dan jullie om vast te stellen dat het Schiedam is.
Zondag 17-4-2011 09:14:45Ruud Poels (Schiedam): Dit is ontegenzeggelijk, inderdaad de Lekstraat in Schiedam, de noordwestzijde van de straat. Dit blijkt eigenlijk al uit de foto die Wim gevonden heeft op de beeldbank van het gemeentearchief Schiedam. Daar zijn echter de raam- en deuropeningen met houten platen gedicht in afwachting van sloop. Maar de gevel- en dakdetails komen volledig overeen. In die beeldbank bevindt zich nog een andere foto (niet beschikbaar op internet omdat er beeldrecht op zit, overigens wel te zien in de studiezaal) waarop het glas-in-lood in de bovenlichten van de vensters is te zien (1979). Dit patroon komt volledig overeen met dat op het z.p. En in het boek "De Gorzen en omgeving" (De Gorzen is een wijk van Schiedam) staat een foto op p.58 met hetzelfde huizenblok, maar nu dichterbij en nog volledig bewoond en met hetzelfde glas-in loodpatroon. Goed gevonden Wim. Scan van pag. uit het boek zal ik separaat zenden.
Zaterdag 16-4-2011 19:18:59


Foto uit: H. Kiela - "De Gorzen en omgeving" - red.Wim de Koning Gans (Den Haag): Vermoedelijk is dit het begin van de even zijde van de Lekstraat in Schiedam, helaas op de onderstaande foto 'sterk vertekend' in beeld gekomen.
Website: http://gemeentearchief-schiedam.pictura-dp.nl/inde [...]
Zaterdag 16-4-2011 17:42:39Martin Snuverink (Voorburg): Zoeken in Schiedam, met de meeste kans in de wijk West-Frankenland.
Let er bij het zoeken met google.maps op dat de huizen een steil schuin nepdak hebben met erachter een plat dak.
Zaterdag 16-4-2011 15:46:22  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):