Inzender: Leo Schoonhoven 

Gegevens: Pand in oude binnenstad, op de hoek van hellende straten.

Datering: onbekend   Formaat: 24 x 30 cm    Extra beelden: vergroting

Geplaatst: 11 december 2010


 Reacties op Zoekplaatje 1167 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Hogestraat, Aalten

john breukelaar (): Is inderdaad de Hogestraat in Aalten. Het is de schoenmakerswerkplaats annex woning van mijn overgrootvader Willem Rhebergen aan de Hogestraat.
Vrijdag 10-5-2013 16:43:41



j kip (aalten): dit is inderdaad aan de hogestraat in aalten, op die plek zit nu bakkerij heijerman en het pand er voor met die geronde gevel staat nu het pand met readshop erin en appartementen erboven
Vrijdag 24-12-2010 18:26:53


Foto uit 'Aalten zoals het was, zoals het is. Samengesteld door het restauratiefonds Nederlands-Hervormde Kerk'



dick zweers (bergeijk ): Proficiat, Jan ! Mijn methode werkt kennelijk niet altijd en overal. Ik had wel een vage associatie aan Lichtenwoorde waar een soortgelijk pand nog bestaat. Intussen leer ik dat de verschijnselen die ik benoemde in een groter gebied voorkomen dan ik dacht.
Zondag 12-12-2010 17:46:16



Jan Spoolder (Utrecht): Het is de Hogestraat in Aalten. Een afbeelding met daarop het huis op de achtergrond (met de bepleistering om de niendeur) almede het pandje links (met de geknikte voorgevel en de kleine bovenraampjes) heb ik separaat naar de redactie verstuurd. Tevens een afbeelding van de ingezwenkte gevel links, al is hier later het een en ander aan versleuteld.
Zaterdag 11-12-2010 19:41:54




Bewijsfoto's ingestuurd door Jan Spoolder - red.



Jan Spoolder (Utrecht): Ik denk dat dit de Hoogstraat in Aalten (Gld) is.
Zaterdag 11-12-2010 19:30:06



dick zweers (bergeijk): 'Het dorpswoonhuis in de Kempen' (H.A.M. Ruhe, 1980) toont in-en-uitgezwenkte gevels in: Baarle-Nassau (2x), Budel, Gilze, Goirle, Hamont (Be), Hilvarenbeek, Maarheeze, Moergestel en Zeelst. Daaraan is toe te voegen een wit pand langs de snelweg bij Maarheeze. Die 'blokkozijnen' komen in Weert en omgeving voor. Verder naar het zuiden niet of nauwelijks.
Zaterdag 11-12-2010 15:13:32



dick zweers (bergeijk): Geen idee waar het is, maar als voorzet tot (mogelijk) een reductie van het zoekgebied: De gevel rechts in beeld is met zijn in- en uitgezwenkte contour verwant aan de zgn. Gelders-Overijsselse gevel (meest voorkomend tussen 1590 en 1625 in de IJsselstreek). Een variant komt voor in de omgeving van Budel en Weert. Ik denk inderdaad aan de zuidelijke provincies. De 'blokkozijnen' (zwaar kozijnhout in het zicht, i.t.t. de Belgisch-Duitse manier van een kozijn dat achter het metselwerk verborgen is) zeggen ons dat we niet in Zuid- en midden Limburg moeten zoeken. Nog een argument om in het zuiden en zuidoosten van ons land te zoeken is het hoekverband van het pand in het midden van de foto. Kop-drieklezoor afgewisseld met een volle strek komt voor in de oostelijke helft van Noord-Brabant en in de omgeving waar de Rijn ons land binnenstroomt (+ aangrenzende delen van Be en De).
Zaterdag 11-12-2010 14:50:31



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):