Inzender: Haags Gemeentearchief 

Gegevens: Foto op kaartformaat maar zonder adresopdruk of enige andere aanduiding. Gebied met een gashouder en naoorlogse gebouwen, er rijdt een trein.

Datering: circa 1960    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 3 april 2010


 Reacties op Zoekplaatje 1089 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Gezicht van Voorburg naar Den Haag-Mariahoeve

Sjef Zondag (Vlijmen): De foto is genomen vanuit een flat aan de Van Leeuwenstraat. Het gebouw op de voorgrond is de kleuterafdeling van de Christelijke Ireneschool, nu de Driemaster. Dat gedeelte is afgebroken. Daarnaast stond de Openbare Van Rooyenschool waarvan een deel met de gymzaal te zien is. Deze school is geheel verdwenen.
Zondag 4-4-2010 00:55:08Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Of het de Etoile du Nord is, kan ik niet zien Martin; het zou ook de Edelweiss kunnen zijn, daarom vermeldde ik het niet. De Etoile reed overigens vaak met getrokken Frans INOX-materieel.
Ja, Joris, Mariahoeve, excuses! En dat voor een ex-hagenees als ik ;.)
Zaterdag 3-4-2010 18:51:47Wim de Koning Gans (Den Haag): Bedankt Sjoerd voor de supersnelle oplossing!
Zaterdag 3-4-2010 18:36:53Martin Snuverink (Voorburg): De tank die we links zien is een aardolietank van de RijksOlieVerlaadplaats (ROV) Loolaan van het olieveld Wassenaar van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Vanuit de verschillende olieputten van het veld werd de olie naar de ROV verpompt, ontwaterd en met spoorketelwagens naar Pernis gebracht. Eind jaren 1980 begon bevatte de met jaknikkers opgepompte olie zo veel water dat het niet meer lonend was deze te winnen. Sindsdien is de ROV na een gigantische bodemsanering aan het landschap teruggeven.
De trein de we zien is de TEE Etoile de Nord, op weg Amsterdam naar Paris Nord (voor mensen die de Franse taal niet machtig zijn: Paris staat voor Parijs).
Zaterdag 3-4-2010 18:31:02Wim de Koning Gans (Den Haag): Achter de tank (niet gashouder, excuses voor deze misser) het flatgebouw Norenburg. Het flatgebouw links met schuin dak staat aan de Spinozalaan. Ik vermoed dat de foto is gemaakt van de Van Tuyll van Serooskerkenstraat in Voorburg.
Zaterdag 3-4-2010 18:24:34Joris (Den Haag): Dat zou goed kunnen,al is dit dan Mariahoeve; Marlot ligt verder naar het noorden. De lage apartementcomplexen voor de flats in aanbouw staan aan de Finnenburg, de beide flats aan de Vlamenburg en Denenburg. Is deze foto vanaf het CBS terrein gemaakt?
Zaterdag 3-4-2010 18:18:10Wim de Koning Gans (Den Haag): Zo snel als Sjoerd met deze oplossing kwam, zo langzaam was ik in het doorgronden ervan. De flats kan ik nog niet direct herkennen in het huidige beeld van Mariahoeve (niet Marlot), maar de flatwoningen rechtsmidden staan onmiskenbaar aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg.
Website: http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&ge [...]
Zaterdag 3-4-2010 18:03:01Sjoerd Eeftens (Prinsenbeek): Dit is zicht op Marlot, Den Haag, gezien van Voorburg uit. Op de achtergrond de Oude Lijn met een TEE-treinstel en laag daarvoor de toenmalige Hofpleinlijn vlakbij de onderdoorgang, genaamd Loolaan.
Zaterdag 3-4-2010 17:33:01  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):