Inzender: Harm Renkema 

Gegevens: Niet gelopen fotokaart. Tweede deur van links heeft als huisnummer 105.

Datering: niet opgegeven    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 13 maart 2010


 Reacties op Zoekplaatje 1070 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Bollenhofsestraat in Utrecht

Redactie (Den Haag): Zet ik toch even een andere pet op om de oplossing juist te verklaren...
Zondag 14-3-2010 23:35:00



Jan Spoolder (Utrecht): Wim wie gaat nou bepalen of het juist is? Volgens mij is dit het 1e plaatje waarbij iedereen gelijk had.

In het Utrechts archief geen bewijs gevonden. Deze google-opname is nog iets meer dichtbij. De fraaie schoorsteen heeft het niet overleefd.
Website: http://maps.google.nl/maps?t=h&hl=nl&ie=UTF8&ll=52 [...]
Zondag 14-3-2010 23:24:36



Wim de Koning Gans (Den Haag): De driehoekige uitbouw leidt naar de Bollenhofsestraat in Utrecht.
Website: http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&ge [...]
Zondag 14-3-2010 23:02:11



Jan Spoolder (Utrecht): De uitbouw van het (neo)renaissancegebouw op de achtergrond, die de kant van de kijker op wijst, is volgens mij 3-hoekig. Op de aanbouw lijkt een veelhoekige, vaasvormige ronde (neo)renaissanceschoorsteen te staan. Ik moest ook meteen aan Utrecht denken (hofje of fundatie op de achtergrond) maar kan het vooralsnog niet plaatsen.
Zondag 14-3-2010 22:38:55



Martin Snuverink (Voorburg): Nou, Dick, sinds wanneer is je gebied van witte stopverfrandjes uitgedijd tot voorbij stad Utrecht (goedaardige scherts)?
De reden om dit in Utrecht te zoeken zit hem voor mij zoals vaker in de lantaarnpaal, op het risico af dat voor een straatlantaarnfreak uitgemaakt te worden.
Oude gaslantaarnpalen in Utrecht krgen in de jaren 1920 een elektrische booglampopzet. Binnen de boog hing doorgaans een versierde krul. Zie bijvoorbeeld de opgeloste zoekplaatjes 186 en 603. Die krul meen ik vaag ook hier in de boog te zien. Als dit klopt is Utrecht zekerheid.
In Utrecht zijn de oneven huisnummers rechts. We kijken dus in de richting van het centrum (wat vrijwel overal zo is, behalve in Rotterdam, zo heb ik onlangs ervaren).
Gelet op zon en schaduw kijken we waarschijnlijk naar een richting tussen ZW en N. Dan zou deze straat ten oosten van het centrum moeten lopen en dan kom je op straten die ten noorden van en min of meer evenwijdig aan de Biltstraat lopen. Nu heb ik op streetview gezien dat bijna exact dezelfde soort woningen voorkomt in de Griftstraat 91-99: eenramers met dichtgemetselde ramen boven de voordeuren. Maar hier is het niet.
Toch eerst zoeken in Utrecht.
Zondag 14-3-2010 22:26:19



dick zweers (bergeijk): Dit doet zeer (stad) Utrechts aan.
Zondag 14-3-2010 20:05:05



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):