Inzender: Jacques Laureys 

Gegevens: Fotokaart van de Edamse fotograaf Klaas Schotsman. Dit is waarschijnlijk een kerk in een Noord-Hollandse stad. Hij fotografeerde veel in Edam, maar ook in Waterland, Utrecht en West-Friesland.

Datering: circa 1914    Formaat: 9 x 14 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 3 oktober 2009


 Reacties op Zoekplaatje 1011 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Atelier van W.O.J. Nieuwenkamp aan het Marken in Edam
Bewijsfoto's ingestuurd door Diederik Ottevanger- red.Theo van Gijlswijk (De Zilk): Dan wil ik deze foto daar nog aan toevoegen.
Staat op de site van http://www.oud-edam.nl/
op de pagina van ontvangers van een jaarlijkse prijs (1998)
Ook op beeldbank NoordHolland staat een foto van het atelier. Zoeken op Edam+Nieuwenkamp. Wij zien dan het atelier en boothuis van de zijkant met een tuin onder water.
Website: http://www.oud-edam.nl/cms_c01/UploadData/images/46//0/Het_gele_steentje/Huisink.jpg
Zondag 4-10-2009 21:37:20Antoon Bosselaers (Mechelen): Het is inderdaad aan Het Marken in Edam. Voor bewijs: funda.nl, koopwoning Nieuwehaven 20, buurtfoto's, meest linkse panoramafoto, pal zuid kijken.
Zondag 4-10-2009 21:31:16diederik ottevanger (den haag): Dit is inderdaad Edam. Het is t in 1913 gebouwde atelier en boothuis van de kunstenaar WOJ Nieuwenkamp aan de Voorhaven te Edam.
Zondag 4-10-2009 18:47:30Martin Snuverink (Voorburg): De achtererven grenzen direct aan vrij breed vaarwater. Er is geen kadestraat tussen. Dit is in Edam alleen het geval aan de Spuistraat, de Bult, de Lingerzijde en Groot Westerbuiten. Alleen de oost-west lopende vaart langs en tussen Lingerzijde en Schepenmakersdijk en langs Groot Westerbuiten lijken me breed genoeg. En mooie plek ervoor, die ik overigens niet hard kan maken, is aan het eind van Groot Westerbuiten, het laatste huis voor de ophaalbrug en de overgang in het Zeevangsdijkje (huisnr 33). Hier staat nu een nieuw traditioneel wit huis van vergelijkbare vorm.
Het gebouw op het ZP lijkt me overigens geen kerk, maar de achterkant van een tot ikweetnietwat verbouwd bouwwerk. Dat dit niet meer bestaat of opnieuw verbouwd is wil ik wel geloven.
Zondag 4-10-2009 12:19:05Janjaap Luijt (Utrecht): Ik heb het gevoel dit pand onlangs gezien te hebben tijdens een rondvaart door Edam aan Het Marken. Via internet kan ik het echter niet verifiëren.
Zaterdag 3-10-2009 21:29:59  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):