Inzender: Jan Dekker 

Gegevens: Vrij diep liggend kanaal met wat bootjes. Boot linksonder is een zgn wherry; dat doet me primair denken aan roeiverenigingen en (dus) aan de stad. Wherries worden vooral gebruikt voor pleziertochtjes; ligt rechts buiten beeld misschien een uitspanning? (waar wellicht een kaart als deze werd verkocht?)

Datering: circa 1920    Formaat: 7,8 x 10,5 cm    Extra beelden: Vergroting

Geplaatst: 3 oktober 2009


 Reacties op Zoekplaatje 1009 
De nieuwste inzending staat bovenaan!

opgelost!

Apeldoornse Kanaal, Hattem

Martin Snuverink (Voorburg): Ondanks uittesten blijkt de directe link niet te werken. Dan maar indirect:
Link (http://www.gelderlandinbeeld.nl/index.php) - zoek - Hattem - Apeldoornsche Kanaal.
Website: http://www.gelderlandinbeeld.nl/index.php
Woensdag 14-10-2009 16:54:02



Martin Snuverink (Voorburg): Dit is het Apeldoorns Kanaal bij Hattem. We kijken richting Apeldoorn. Links is een vrij hoge dijk waarover (nu) het Hertog Willem-Pad loopt. Daarachter (oostelijke) de uiterwaarden van de IJssel. Rechts van het kanaal is een schuin talud, vervolgens een weg met meerpalen, de Schipperswal en/of Bevrijdingsweg. Dan gaat het weer omhoog, waar huizen staan die tot de hoge en droge kom van Hattem aan de rand van het Veluwemassief behoren.
Dit deel van kanaal staat in open verbinding met de Gelderse IJssel. De hoge oevers zijn nodig vanwege de wisselende waterstanden van de IJssel.
Gelderland in Beeld (link, zoeken Hattem, Apeldoorns kanaal, 1e, 3e, 4e, 6e en 9e foto) toont dit gebied van de andere kant gezien.
Verderop is op het zoekplaatje na sterk vergroten vaag zichtbaar de Hoenwaardse Brug of Hattemerbrug; zie opgelost zoekplaatje 707 en de 7e en 8e foto van bovengenoemde reeks.
De tweede serie van GiB over hetzelfde onderwerp voegt geen ander bewijsmateriaal meer toe.
Website: http://www.gelderlandinbeeld.nl/index.php?&module=search&listsearch=1&collectie=Gelderland+Bibliotheek&vorm=Alle+materialen&plaats=Hattem&straat=Apeldoornsche+Kanaal&freeval=&RecCount=17&skip=9&RecCount=17&skip=0
Woensdag 14-10-2009 15:19:21



  Om een reactie te plaatsen kunt u onderstaand formulier gebruiken

naam  e-mailadres     
woonplaats  Wat is woord één in deze zin? vul dit hier in *
opmerkingen:


internetadres met toelichtende illustratie/tekst (incl. http://):